EPTE Therapie

EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten.

EPTE therapie is ontwikkeld in Spanje en wordt veelvuldig toegepast bij matig en slecht herstellende letsels. Veelal bij topsporters, recreatieve sporters en bij overbelastingsletsels.

De EPTE behandeling is bedoeld om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken en wordt altijd ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om jouw spieren en pezen weer sterker, gezonder, en beter belastbaar te maken.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Er wordt op het behandelgebied contactgel aangebracht. Met behulp van echografie kan de therapeut nauwkeurig zien wat de juiste locatie is om het dunne naaldje in te brengen. Jij kunt, als je wil, meekijken naar het echobeeld.

De huid wordt eerst gedesinfecteerd voordat er geprikt wordt. Daarna wordt er met behulp van het EPTE apparaat gedurende 1-2 minuten een hele lichte elektrische stroom toegediend. Dit zet een aantal ‘lichaamseigen’ fysiologische reacties in gang die het herstel bevorderen.

Het prikken kan (licht) gevoelig zijn. De behandeling zelf wordt meestal niet als pijnlijk ervaren, soms is het kortdurend ‘oncomfortabel’.

De EPTE behandeling wordt altijd gecombineerd met oefenvormen om de belastbaarheid en natuurlijk herstel van de pees te bevorderen.

Voordelen

Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie.

Nauwkeurige behandeling onder echografische controle, direct op de locatie van het letsel.

Kortdurende behandeling van 1-2 minuten per sessie. Daarna zjin er weinig tot geen beperkingen voor jouw normale dagelijkse activiteiten. Jouw behandelaar bespreekt het met je.

De behandeling is nagenoeg pijnvrij.

Na 4 tot 6 behandelingen melden patiënten in de meeste gevallen al een duidelijke pijnvermindering of zelfs volledig pijnvrij herstel.

Weinig neveneffecten. Soms ervaart de patiënt 1-2 dagen een beurs gevoel, dit is een normale na-reactie. Er zijn verder geen negatieve bijwerkingen bekend.

Heb jij al langdurig één van de klachten?

  • Pijn net onder de knieschijf, aan de kniepees (jumpersknee)
  • Pijn aan de achillespees (achillodenie)
  • Hielspoor (plantaire fasciopathie)
  • Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)
  • Chronische schouderpijn (supraspinatus pees)

Informeer naar de EPTE behandeling bij jou in buurt.